SENSEI TWAN SMOLDERS

Sensei Twan Smolders, 2e dan, is in 1996 op 15 jarige leeftijd begonnen met Kyokushinkai Karate bij Karate vereniging Yin Yang in Budel en Eindhoven onder leiding van Shihan Gerard van Kessel. Tot en met 2018 heeft hij daar met veel plezier getraind en ook lange tijd veel les gegeven. Zowel als assistent leraar als ook zelfstandig wekelijks les geven aan zowel kinderen en volwassenen. In zijn studententijd heeft Twan in Breda ook nog een aantal jaren getraind op de KMA bij in eerste instantie Shihan Fernando Alonso en later Sensei Con Voermans. In 2015 heeft Twan zijn 1e dan behaald en 2 jaar later, in 2017 ook zijn 2e dan. Sinds 2015 is Twan als lesgever ook verbonden aan Tomoe Dojo van Sensei Jet Groot Kormelink. 

De afgelopen jaren heeft Twan van veel gerenommeerde Kyokushin karateka's en leraren les gekregen. Van leraren als Jonathan Tineo, Koen Spitaels, Norichika Tsukamoto, Emma Markwell, Valeri Dimitrov, Yuji en Kazufumi Shimamoto, Pablo Estensoro, David Pickthall, Eric Constancia en Jan Vleesenbeek heeft hij veel mogen leren. Daarnaast bezoekt Twan jaarlijks in heel Europa diverse trainingskampen: het jaarlijkse zomerkamp van de NKKO in Papendal, het zomerkamp in Barcelona van Sensei Tineo, een winterkamp in Noorwegen en het Nintai kumite weekend op Papendal zijn enkele voorbeelden. 

Al 15 jaar geeft Twan ook veel les. In eerste instantie bij Karate vereniging Yin Yang als assistent leraar en bij incidentele afwezigheid van de hoofdleraar, later ook geheel zelfstandig. Samen met Sensei Sandra van Ham en Sensei Jet Groot Kormelink traint en coacht Twan lange tijd de '(jeugd)selectie' van Yin Yang. Sinds 2015 is hij daarnaast als lesgever ook verbonden aan Tomoe Dojo van Sensei Jet Groot Kormelink. In 2018 rondt Twan met goed gevolg de opleiding Leraar Martial Arts 3 (LMA3) af, onder de vlag van NOC/NSF. Daarmee is hij rijkserkend leraar Kyokushinkai Karate. Tot slot fungeert Twan als hoek- en hoofdscheidsrechter bij diverse (inter)nationale wedstrijden.