top of page

SENSEI SANDRA VAN HAM

Sandra van Ham

Sensei Sandra van Ham, 3e dan, begint in 1995 op 8 jarige leeftijd met Kyokushinkai Karate bij Karate vereniging Yin Yang in Budel en Eindhoven onder leiding van Shihan Gerard van Kessel. Vanaf haar 13e doet ze mee met juniorenwedstrijden waarbij ze een aantal keer Nederlands Kampioen is geweest. Na de overstap naar seniorenwedstrijden wordt ze door veel en hard trainen Europees Kampioen en ook wordt ze meermaals derde op de Wereld Kampioenschappen.

Door het vele en harde trainen wordt Sandra in 2008 1e dan en in 2010 wordt ze 2e dan. Vervolgens in 2013 wordt Sandra al op 26 jarige leeftijd 3e dan. Behalve dat ze zelf op de tatami staat, fungeert Sandra ook als hoek- en hoofdscheidsrechter.  Jarenlang geeft Sandra les bij Yin Yang, maar in 2021 maakt ze de overstap naar Isshokenmei Dojo in Valkenswaard en wordt ze samen met Twan sportschoolhouder.

SENSEI TWAN SMOLDERS

28947286_428380840932369_2666844766116997212_o.jpg

Sensei Twan Smolders, 3e dan, is in 1996 op 15 jarige leeftijd begonnen met Kyokushinkai Karate bij Karate vereniging Yin Yang in Budel en Eindhoven. Tot en met 2018 heeft hij daar met veel plezier getraind en ook lange tijd veel les gegeven. Zowel als assistent leraar als ook zelfstandig wekelijks les geven aan zowel kinderen en volwassenen. In zijn studententijd heeft Twan in Breda ook nog een aantal jaren getraind op de KMA bij in eerste instantie Shihan Fernando Alonso en later Sensei Con Voermans. In 2015 heeft Twan zijn 1e dan behaald en 2 jaar later, in 2017 ook zijn 2e dan. Tijdens het KWF zomerkamp van 2022 in Nederland slaagt Twan ook voor 3e dan. Sinds 2015 is Twan als lesgever ook verbonden aan Tomoe Dojo van Sensei Jet Groot Kormelink. 

De afgelopen jaren heeft Twan van veel gerenommeerde Kyokushin karateka's en leraren les gekregen. Van leraren als Jonathan Tineo, Koen Spitaels, Norichika Tsukamoto, Emma Markwell, Valeri Dimitrov, Yuji en Kazufumi Shimamoto, Pablo Estensoro, David Pickthall en Eric Constancia heeft hij veel mogen leren. Daarnaast bezoekt Twan jaarlijks in heel Europa diverse trainingskampen: het jaarlijkse zomerkamp van de NKKO in Papendal, het zomerkamp in Barcelona van Sensei Tineo, een winterkamp in Noorwegen en het Nintai kumite weekend op Papendal zijn enkele voorbeelden. 

Al 15 jaar geeft Twan ook veel les. In eerste instantie bij Karate vereniging Yin Yang als assistent leraar en bij incidentele afwezigheid van de hoofdleraar, later ook geheel zelfstandig. Samen met Sensei Sandra van Ham en Sensei Jet Groot Kormelink traint en coacht Twan lange tijd de '(jeugd)selectie' van Yin Yang. In 2018 rondt Twan met goed gevolg de opleiding Leraar Martial Arts 3 (LMA3) af, onder de vlag van NOC/NSF. Daarmee is hij rijkserkend leraar Kyokushinkai Karate. Tot slot fungeert Twan als hoek- en hoofdscheidsrechter bij diverse (inter)nationale wedstrijden.

bottom of page