top of page

ISSHOKENMEI DOJO

Letterlijk betekent het Japanse woord isshokenmei tegenwoordig ‘met uiterste inspanning’. Van oudsher had de term een iets andere betekenis: ‘Op leven en dood het land beschermen’. Het begrip ligt daarmee in de lijn van de geschiedenis en traditie van de Samurai in Japan. In het verlengde daarvan past het ook binnen de overtuigingen van Budo (verzamelnaam voor Japanse gevechtskunsten) en Kyokushinkai in het bijzonder. Kyokushinkai leert ons dat we altijd onze uiterste best moeten doen. Dat we datgene wat we doen, niet zomaar doen, maar dat we dat met volle overtuiging doen.

Isshokenmei Dojo is in 2019 opgericht door Sensei Twan Smolders. In 2021 wordt Sensei Sandra van Ham mede sportschool houder. Binnen Isshokenmei wordt door Sandra en Twan les gegeven in alle facetten van Kyokushinkai Karate (zie ook onder ‘Kyokushinkai’). Alle onderdelen: kihon, kata en kumite (vechten) vullen elkaar aan en verdienen de nodige aandacht. Daarnaast worden lessen aangevuld met conditionele trainingen, krachtoefeningen en vooral bij kinderen spelvormen.

t-time_t-kanji-isshokenmei-tate_1 wit.pn

Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en intensiteit trainen. Altijd met de uitgangspunten van het Kyokushin hoog in het vaandel. Een belangrijk uitgangspunt binnen Isshokenmei is dat de dojo een veilige plek is om met en van elkaar te leren. Wederzijds respect en (zelf)discipline is daarbij van het grootste belang. Dit zijn dan ook waarden die, als vanzelfsprekend binnen Kyokushinkai, centraal staan tijdens alle lessen.

Kyokushinkai is een budosport waarbij de mentale training net zo belangrijk is als de fysieke. Wij trainen lichaam maar ook geest. Zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, wederzijds respect en dicipline zijn essentieel voor een goede kyokushinkai karateka. Binnen Isshokenmei dojo wordt hier aandacht aan geschonken middels bijvoorbeeld een vaste dojo-etiquette.

Isshokenmei Dojo is aangesloten bij de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO). In die hoedanigheid maakt Isshokenmei Dojo ook onderdeel uit van de Kyokushin World Federation (KWF).

Meer weten? Overleggen? Stuur ons gerust een mailtje of bel. Geïnteresseerd? Kom gerust eens geheel vrijblijvend de dojo binnen lopen om te kijken, of nog beter, meedoen! Dat kan gewoon in sportbroek en t-shirt. Je bent van harte welkom!

Trainingstijden

Dinsdag en donderdag

6 t/m 12 jaar | 18:00-19:00

12+                 | 19:30-21:00

Kosten

Jeugd, scholieren, studenten | per half jaar € 95,- voor 1 keer per                                                          week of € 110,- voor 2 keer per week

Senioren                                   | per half jaar € 125,- voor  1 keer per                                                      week of € 157,50 voor 2 keer per week

Het is in overleg mogelijk om incidenteel gemiste lessen kosteloos in te halen bij Tomoe Dojo in Rosmalen/'s Hertogenbosch. Daarnaast is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief ook structureel lid te worden van Tomoe Dojo. Op die manier is het mogelijk om drie keer per week te trainen.

Locatie

bottom of page